Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, από ασθενείς που νίκησαν τον καρκίνο, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο.

Στα πλαίσια αυτά, έχει αναπτύξει  προγράμματα όπως:

·  Πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης νέων εθελοντών, διάρκειας 1 έτους, με τη συνεργασία και υποστήριξη του Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής "ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΪΧ",
·   Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης , συζήτησης και μοιράσματος εμπειριών, για ασθενείς και φροντιστές, καθώς και πρόγραμμα ατομικής ψυχολογικής υποστήριξης.
· Ομάδες διαιτολογικής υποστήριξης, στοματικής Υγιεινήςαισθητικής & κοσμετολογίας, δημιουργικής απασχόλησης, Χάθα γιόγκα, κλπ

Παρέχει κοινωνική και προνοιακή φροντίδα των ογκολογικών ασθενών και των μελών των οικογενειών τους, στο  Νοσοκομείο με εκπαιδευμένους εθελοντές, στους χώρους του συλλόγου, αλλά και στο  σπίτι (κάτω από προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με τη βαρύτητα του περιστατικού, την οικονομική κατάσταση του ασθενούς, την προσβασιμότητα στο χώρο του και την χορηγική υποστήριξη).

Το Κ.Ε.Φ.Ι. έχει αναλάβει να ενημερώνει για τις ειδικές κοινωνικές παροχές υπέρ των ογκολογικών ασθενών, τα ασφαλιστικά δικαιώματα που παρέχουν οι Ασφαλιστικοί Φορείς και για θέματα που αφορούν τη σχέση της κοινωνίας με τον καρκίνο (πρόληψη, κοινωνικές προκαταλήψεις κ.λπ.). Επίσης διαθέτει ομάδα Συνηγορίας και Συμβουλής για θέματα νομικής φύσης.

Παράλληλα διοργανώνει ενημέρωσης και εκπαίδευσης για το Κοινό, όπως: Ομιλίες, Ημερίδες για την πρόληψη και την ενημέρωση σχετικά με τις επιστημονικές εξελίξεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου από εξειδικευμένους γιατρούς και επιστήμονες, καθώς και  εκπαιδευτικά σεμινάρια για εθελοντές προνοιακού και κοινωνικού έργου.

Οι παραπάνω δράσεις στην πλειοψηφία τους αναπτύσσονται από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.

Η ανάπτυξη και λειτουργία τόσο του Συλλόγου, όσο και των προγραμμάτων εξαρτώνται αποκλειστικά από χορηγίες εταιρειών και δωρεές ιδιωτών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συλλόγου www.anticancerath.gr


Τοποθεσία

Το ΚΕΦΙ βρίσκεται στην διεύθυνση :

Διεύθυνση
Επικοινωνία

Διεύθυνση

Επικοινωνία